Reportasje

Blogg
Lenge leve vinylen - tre hete tips på platespillere

Lenge leve vinylen - tre hete tips på platespillere

Den analoge vinylplaten lever i aller høyeste grad. Fler og fler gjenoppdager sin gamle platesamling på loftet og vil utforske det svarte gullet.

Tross dagens digitale streamingtjenester, med alle bekvemmeligheter, blir platespilleren mer og mer populær. I dag er de bedre enn noen sinne, der markedets pris overkommelige modeller har en lyd-ytelse sjeldent sett tidligere. Å høre på vinyl har blitt en trend!

En platespiller er veldig følsom for vibrasjoner. Det handler om fysikk og mekanikk, så kort sammenfattet handler det om å eliminere så mye som mulig av vibrasjoner og resonanser som kan påvirke avspillingen i konstruksjonen. Eksterne vibrasjoner kommer fra høyttalerne og gulvet. Interne vibrasjoner kan komme fra motoren, platetallerken og pickupen. Faktorer som vekt, masse og materialvalg har en stor påvirkning på hvordan lyden kommer til å gjengies. Mange er enige om at pickupen alene er den viktigste komponenten i hele konstruksjonen, men også denne behøver rett arbeidsforhold.

For å finne veien gjennom platespillerjungelen har vi plukket ut tre forslag, hvor den røde tråden er at de tilbyr noe aldeles ekstra i sine respektive prisklasser.

Rega Planar 2 Carbon

rega planar 2
Britiske Rega er en anerkjent platespiller produsent med kultstatus.
Rega Planar 2 ble utvikler i forbindelse med storebror Planar 3, og har fått mye av dens teknologi til en mer overkommelig pris i en “light-versjon”. Med nyutviklet tonearm, ny stillegående motor og god dose forbedret teknologi, tar Planar 2 lyden til et helt nytt nivå i prisklassen.

Du kan lese mer om Rega Planar 2 Carbon her

Teac TN-180BT

teac tn180bt
Her har japanske Teac kommet med en prisgunstig platespiller for de som er i startgropa, eller bare vil ha en rimelig platespiller for å gjenoppdage de gamle platene. Denne platespilleren kommer med innebygget Bluetooth og RIAA-forsterker. Spilleren kommer utstyrt med en reimdreven motor med mulighet for å spille av både 33 og 45 runders plater, samt eldre 78 rundere. Konstruksjonen er påkostet sammenlignet med andre platespillere i samme prisklasse. Denne spilleren kommer med en formontert Audio Technica-pickup og en sokkel i MDF - det er ingen plast her i gården!
RIAA-forsterkeren kan også forbikobles om du har en ekstern RIAA-forsterker eller en annen forsterker med innebygget RIAA.

Du kan lese mer om Teac TN-180BT her

Pro-Ject Debut Carbon EVO

pro-ject debut carbon evoPro-ject verdens største platespiller produsent, har gang på gang bevist at vinylen er her for å bli. Når den aller første Debut-spilleren ble lansert under sent 90-tall var det startskuddet for en serie som den dag i dag er høyt elsket for sin unike ytelse og prisverdighet. Debut Carbon EVO er videreutviklingen av den prisbelønte, anerkjente og populære Carbon-serien. Hvert eneste aspekt ved forgjengeren er gransket og sluttresultate er et utrolig rafinert produkt, som låner tanker og idéer fra produsentens high-end modeller. Formontert fra fabrikk kommer den også med den høykvalitative MM-pickupen 2M Red fra Ortofon som gir Carbon EVO en åpen og dynamisk lyd - med et lite dryss av varme.

Du kan lese mer om Pro-Ject Debut Carbon EVO her

 

Dette er et knippe produkter fra våres store utvalg av platespillere, vi har selvfølgelig mange fler å tilby. Om du vil kikke nærmere på resten av sortimentet, kan du klikke her.

 

Kommentarer

No comments
Bli den første til å kommentere:
Navn:
E-postadresse (publiseres ikke):
Oppgi kode: pKTpNd (anti-spam)
 Bloggmeny
Logg inn