Kitsystem

Filtrering Dölj filter
Filter
Pris
Tilvirkere
Aries Audible Physics Bass Habit B² audio DLS GAS Audio Power Kicker Morel Pioneer
Vis alle
Skjul
Størrelse (tommer)
3 4 5x7 5.25 6.5 6.75
Vis alle
Skjul
Impedans (ohm)
4
Vis mer...
1  2  3  Neste »

Kitsystem

Kitsystem består av flere oppdelte/separate høyttalerelementer som håndterer ulike frekvenser. Dette innebærer at hvert element får jobbe med dedikert med sin del av det totale frekvensomfanget. Det bidrar således til bedre lyd, men i det store og det hele et bredere lydbilde. Et kitsystem er altså hva man kan kalle det motsatte av en koaksialhøyttaler, som i stedet gir all lyd og dermed hele frekvensomfanget fra en og samme retning samt høyttalere. Kitsystem er helt klart det beste alternativet om du vil få en så virkelighetstro billyd som mulig!

Vanlige typer når det kommer til kit system er toveis- eller treveissystem. Et toveissystem består av en diskant og en midbass/mellomtone, hvilket også er den mest vanlige typen. Treveissystem består av en diskant, et mellomregister og en midbass, og det er en variant du vil velge om du vil få beste mulige lydbilde, detaljrikhet og bunnregister. Derimot er det ikke like vanlig å montere et treveissystem uten å først behøve å modifisere bildørene.

Når du kjøper et kitsystem følger det generelt med et delefilter, som fordeler innkommende frekvenser fra stereo eller forsterker. Høyttalerne kobles altså til delefilteret som deretter kobles videre til forsterkeren/stereoen. Følger det ikke med et delefilter, kan det være innebygget i mellomregisteret eller midbassen. Finner du ikke noen informasjon om at det er innebygget heller, kan det også være meningen at frekvensdelingen skal skje via aktiv deling.

Kitsystem finnes i flere størrelser, utførelser og prisklasser. Større varianter har generelt sett et bredere frekvensomfang enn de mindre takket være større konareal og komponenter, men det finnes selvfølgelig unntak. Generelt sett håndterer altså større kitsystem således lavere frekvenser bedre og kan sammenlignbart gjengi et bra øvre bunnregister. Mindre kitsystem har selvklart ikke et like bredt frekvensomfang p.g.a. mindre konareal og komponenter. Uansett størrelse på ditt kitsystem er det alltid en bra idé å komplettere med en basskasse, for at lyden skal bli med fyldig.

For å få beste mulige resultat anbefaler vi at du lydisolerer bilen skikkelig! Vi har et bredt utvalg med dempemateriale som passer de fleste lydprosjekter.

Er du usikker på hvilket kitsystem du skal kjøpe eller vil vite mer om kitsystem?
Kontakt vår vennlige og hjelpsomme kundeservice på support@brl.se eller ring oss på +46 19-206750 for en trivelig lydprat!

Logg inn