Dashcam

Filtrering Dölj filter
Filter
Pris
Tilvirkere
    Connects2 JVC Kenwood NextBase Pioneer
Vis mer...

Dashcam

Hva er et dashcam?

Dashcams er en stadig voksende kategori av tilbehør til bilen, og gir deg et ekstra voktende øye på veien. Det er noe så genialt som et lite kamera som fanger opp bilturen på video! Det er ofte et kamera montert med sugekopp i frontruta som kan spille inn ulykker, om det skulle inntreffe under reisen og deretter lagres på et SD-kort som du senere kan føre over på en datamaskin, eksempelvis. En annen fin detalj er også at kameraet kan brukes til å fange vakre bilder av omgivelsene når du er ute å kjører.


Er det mer enn bare et bilkamera?

Med et dashcam i bilen har du en følelse av trygghet og sikkerhet. Om noe skulle inntreffe, da har du det på film. Det har lenge vært lov å bruke et kamera i bilen utenlands for å kunne filme reisen. For en tid tilbake siden er det nå også lov i Norge, der materiale fra et bilkamera kan deles med forsikrings firmaet ditt ved en eventuell ulykke. Et dashcam er ofte ganske kompakt og lite i størrelse, men det er verdt å notere at selv de enklere modellene er sprengfulle med smarte funksjoner - hva sies om innebygde sensorer i kameraet som kjenner om noe skjer når du står parkert og er borte fra bilen? En stor del av ulykker skjer når bilen står stille, så med et dashcam kan du føle deg trygg om noe skjer når du har gått fra bilen for eksempel at du har gått inn i en butikk for å handle.


Hvordan fungerer et dashcam?

Det er bunn og grunn et kamera som er spesielt tilpasset for å levere en klar og stabil innspilling under ferd - tanken er at den også skal være prisgunstig, så du ikke behøver knuse sparegrisen for litt ekstra trygghet. Det finnes en mengde ulike kameraer på markedet, der top of the line-modellene kan hovere med avansert teknologi som oppgraderte sensorer, kameralinser som tåler sterkt lys -  samt at det er lite lys, ved kveld og nattkjøring - og mye, mye mer. Hos oss finner du en bredde av ulike dashcams fra ulike produsenter som NextBase, JVC, Kenwood og Pioneer.


Hvilke andre  interessante funksjoner finnes det?

Intelligent parking Mode  finner du i flere av NextBase kameraene og innebærer at kameraets sensorer kjenner av at bilen er parkert og om den kjenner bevegelse i pilen starter kameraet av seg selv og filmer i 3 minutter.

NextBase 322GW, og oppover, kan kjenne av en ulykke og kontakte SOS alarmsentralen for deg via din telefon.

NextBase 422GW, og oppover kommer med innebygd GPS og stemmeassistenten Alexa som blandt annet kan anbefale lokale restauranter og fortelle om været. utover disse smarte funksjonene finner du også høyoppløst innspilling, som tar mer plass på SD-kortet men gir en fantastisk bildeskarphet!

Polariseringsfilter finner du på flere ulike modeller og tar bort uønskede refleksjoner, utmerket på kjøring på morgen og ettermiddag.

De fleste kameraene har smarte sensorer som automatisk sikrer ditt materiale om du havner i en ulykke. Sensoren kjenner av når du blir påkjørt og lagrer automatisk materialet som spilles inn under en hendelse.


Hva menes med 720p, 1080p og 4K?

Dagens digitale kameraer kan fange video i ulike oppløsninger. En høyere oppløsning gir innspillingen en økt skarphet, men tar til gjengjeld mer plass på et minnekort. Når det står angitt eksempelvis 1080p, da snakker vi standard full HD-oppløsning (selv da kalt 1080p), med totalt 1920x1080 piksler. Det tilsvarer over 2 millioner piksler på skjermen!

720p
er det som tidligere ble kalt HD-Ready, og har en oppløsning på 1280x720 piksler. Det er altså litt mindre enn 1080p og er derfor ikke like bra i sammenligning.

4K landet fullt ut for et par år siden og representerer en reell økning på antall piksler sammenlignet med Full-HD. Denne oppløsningen er knivskarp, men en innspilling i 4K er fire ganger større enn 1080p.

Visse dashcams nevner også noe som kalles “FPS” - frames per second. I en vanlig film, som kanskje vises på TV, ser du den i nærmere 30 FPS - på et sekund video kommer det da omkring 30 bilder flimrende forbi. På visse bilkameraer i dag kan du filme opp til 60 FPS og det gir deg en mer følsom og naturlig video.


Hva innebærer oppløsning og FPS for størrelsen på en video?

NextBase sier at et SD-kort på 128GB holder til omkring 16 timer innspilling, om du kjører med Full-HD. om du velger å øke FPS’n, så du regne med å halvere dette, da et klipp på 60 FPS er dobbelt så stor som en videosnutt, i samme lengde, i 30 FPS.

Plassen er ofte ikke noe bekymmer i sluttenden - de fleste dashcams har en funksjon om ditt minnekort mot all forventning skulle bli fullt, sletter kameraet det gamle materialet og erstatter det med de nyeste videoene for å forhindre at kameraet slutter å spille inn.

Spesielt viktige filmklipp fra kameraet kan enkelt føres over til en datamaskin eller trådløst fra dashcam til en smartphone-app gjennom Wi Fi.


Hvordan ser en innspilling fra et dashcam ut?

NextBase har samlet sammen et par klipp, du kan se disse nedenfor:

   

  OBS! Det er viktig å tenke på personvern, du kan lese mer om dette på Datatilsynets sider ved å klikke her!

Les mer om retningslinjer for bruk av dashcams her!

Logg inn

Vår laveste pris 1-30 dager før prisavslag:

MERK. Prisen er den laveste prisen som er brukt for produktet 1-30 dager før gjeldende prisavslag ble utført. Unntaket er dersom det er foretatt gradvise reduksjoner, så vis laveste pris 1-30 dager før første prisreduksjon.