Gulvhøyttaler

Gulvhøyttalere, gulvstående høyttalere eller fronthøyttalere, kjært barn har mange navn. Har et bredere frekvensomfang, spesielt i bassregisteret, sammenlignet med stativhøyttalere.
Les mer
Filtrering Dölj filter
Filter
Pris
Merker
    Dynavoice Elipson Klipsch Magnat Polk System One Tangent
Farge
    Hvit Svart Tre Valnöt Valnøtt
Vis mer...
1  2  3 Neste »

Gulvhøyttaler

Gulvhøyttalere, gulvstående høyttalere eller fronthøyttalere, kjært barn har mange navn. Har et bredere frekvensomfang, spesielt i bassregisteret, sammenlignet med stativhøyttalere. Fordi man har et større kabinett med et større indre volum samt at man oftest har flere antall elementer. Mest vanlig er at produsentene bygger sin høyttalere etter 3-veis prinsippet, men det finnes også 2-veis og 4-veis. Med en 3-veis konstruksjon innebærer det at man har et delingspunkt mellom diskant til mellomregister, samt mellomregister til bass. Gjennom å ta nytte av ulike størrelser og konstruksjoner så kan man optimere et elements arbeidsområde.


Det er verdt å tenke på er at en gulvhøyttaler er den del dyrere i produksjonskostnad. Flere elementer og et større element med stagnering koster helt enkelt mere. En gulvhøyttaler kan spille høyere og dypere i bassregisteret, så rommets størrelse kan også være avgjørende i gjengivelsen.


Visse modeller har dobble innganger på tilkoblingsterminalen. På denne måten kan man koble til to høyttalerkabler der signalet ledes direkte til delingsfilteret. Dette kalles for bi-wire (fritt oversatt “to kabler”). Gjennom dette kan man i større grad optimere høyttalerkablenes kvalitet for bedre lyd.


Tar man bort blekket mellom de to inngangene så kan man koble dobbelt med forsterker kanaler. Da driver man toppdelen (diskant/mellomregister) med en forsterker kanal, samt bass delen med en annen forsterker kanal. Dette kalles bi-amp (fritt oversatt “to forsterkere”). Gjennom dette kan man mate høyttalerne med en høyere antall Watt for økt kontroll. Mange kino forsterkere med syv kanaler eller fler har en bi-amp funksjon.


Gulvhøyttaler bluetooth

Vi har også gulvhøyttalere med bluetooth. Musikken sendes da trådløst via bluetooth og du velger helt fritt om musikken skal komme fra Spotify, dataen eller din telefon.


Er du usikker på hvilken gulvhøyttaler du skal velge? kontakt oss for rådgivning på support@brl.se eller på telefon: +4619-206750

Logg inn

Vår laveste pris 1-30 dager før prisavslag:

MERK. Prisen er den laveste prisen som er brukt for produktet 1-30 dager før gjeldende prisavslag ble utført. Unntaket er dersom det er foretatt gradvise reduksjoner, så vis laveste pris 1-30 dager før første prisreduksjon.