Reportasje

Blogg

Få bedre lyd i bilen!

Når man bygger anlegg i bilen er det mange som “skipper” lydisoleringen. Det kan være mange grunner til at man dropper dette, men fordelene med en lydisolert bil kan ikke sammenlignes med en som ikke er det!
Om du vil forbedre bilens forutsetninger for å håndtere en kraftig basskasse, eller få mere autentisk lyd er lydisolering veien å gå.
Se for deg at du har kjøpt nye høyttalere til dørene eller et kitsystem og en heftig basskasse, klart det klør i fingrene etter å få montert og koblet det så du kan nyte go’lyden du nylig kjøpte.
Det er her lyddemping og lydisolering kommer inn i bildet, det blir lyd du kan leve med om du ikke demper/isolerer, men om du er av den litt mer kresne sorten og ønsker kun den beste kvaliteten, eller vil imponere gjengen på “bensern” litt ekstra, slå gjerne følge videre, når vi dykker under overflaten av lyd isolering.


Hvorfor skal jeg lydisolere?


Fordelene med lydisolering er mange, rent praktisk og lydmessig. De lydmessige fordelene er at du slipper ulyder fra utsiden som motor, dekk, vei og vindstøy, dette medfører en mer stille kupé, samt at det minsker vibrasjoner i platene som virkelig legger til rette for å få den beste lydopplevelsen. Dette hjelper også til med å holde trykket inne i bilen om du sikter den veien. En liten bonus med lydisolering er at det også hjelper til med å holde varmen inne i bilen på kalde vinterdager! 

Når man enda skal av med dørtrekket for å montere nye høyttalere, hvorfor ikke lydisolere samtidig? Det er da ikke noe artig med dobbelt arbeid!


Hvor kan jeg lydisolere?


Det er selvfølgelig ikke bare dørene som kan lydisoleres. Du kan isolere tak, gulv, hjulbuer og bagasjerom, jo mer du isolerer jo bedre blir resultatet.

Vi på BRL har et stort sortiment med lyddemping og isolering fra kjente merkevarer som Silent Coat og CTK. Under kategorien Dempemateriale finnes det alt fra vibrasjonsdemping og lydabsorbenter i små og store pakker, til verktøy som forenkler reisen til en godt lydisolert kupé.

Når man f.eks. skal påføre Silent Coat Vibrodamping  lønner det seg å bruke en Roller for å være sikker på at det ikke forekommer luftbobler og setter seg skikkelig.

Psst… et lite profftips! Når du skal demontere dørtrekk er demonterings verktøyet fra Auto-Connect helt uvurderlig!


Har du spørsmål om lydisolering eller lurer på hvordan du skal gå til veis for å oppnå det beste resultatet? Vår kunnskapsrike og flinke kundeservice står alltid klare til å ta i mot alle spørsmål og funderinger du måtte ha!

Kommentarer

No comments
Bli den første til å kommentere:
Navn:
E-postadresse (publiseres ikke):
Oppgi kode: jv4zth (anti-spam)
 Bloggmeny
Logg inn