Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign

Kraftig og spilleglad gulvhøyttaler i retrofinish.
Artikkelnr: 995TP1500
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign i gruppen Lyd til hjemmet / Høyttalere / Gulvhøyttaler hos BRL Electronics (995TP1500)
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign
Magnat Transpuls 1500 gulvhøyttaler i retrodesign

Kampanje

Ekskl. moms
15990 kr
(%)
Antall: 
Legg i handlevognen
Legg i handlevognen
Lagerstatus
Leveringstid Midlertidig tomt

Beskrivelse

Magnat Transpuls 1500 er en kraftig og spilleglad gulvhøyttaler med retrofinish a. la 1950-tall. I bassområdet spiller et 15 "element, som sammen med sine kombattanter, setter rommet i bevegelse og skremmer naboene. Dette er en kombinasjon av både disko lyd og en god Hifi-høyttaler som er vanskelig å slå. Mange av markedets liknende konstruksjoner spiller kun høyt, hvis de ikke koster 4 – 5 ganger pengene. Disse enhetene anbefales sterkt!

 • Retroinspirert gulvhøyttaler
 • Høy følsomhet på 95 dB
 • Klippel-optimerte element
 • Doble fremoverrettede bassporter
 • Veier 37 kg pr. stykk!Transpuls-serien
Tyske Magnat ble grunnlagt i 1973 og inngår i dag i det amerikansk eide konsernet Audiovox. Fabrikatet finnes representert i over 50 land og har utviklet seg et aktet navn for sine innovative og generøse konstruksjoner.
Transpuls-serien har mer eller mindre vært på markedet siden 70-tallet, da man med årene har sluppet dusinvis ulike modeller. Fellesnevneren er kabinettens form språk og det er her som dagens Transpuls 1500 har hentet inspirasjon sin.

Dagens moderne høyttaler skal være slankere og gjerne ha detaljer som en pianolakkert overflate. Men så var det ikke tidligere, hvor mange studio høyttalere og i dag legendariske konstruksjoner hadde både mer volum og en bredere front. Med større basselement og en større kasse kan høyttaleren klare å gjengi en mer dynamisk og kraftig musikk opplevelse. Pulsen i musikken og dens rytmik blir mer levende og direkte. Og det er her som Transpuls 1500 briljerer! Magnat's ingeniører har lykkes med en kombinasjon å få en designmessig retroinspirert høyttaler til å levere en lyd sjelden sett i klassen. Med moderne innovasjoner gjeldende elementer-og filter løsninger, der man som eksempler lasermålt elementets oppførsel ved hjelp av Klippel, så har man laget en killer på markedet, som gir et lydbilde med utrolig mye live-følelse og oppløsning. 

Spesialdesignede element
Skal en høyttaler kunne skape den der sprudlende følelsen av å være på plass, må lydbildet være dynamisk og ikke begrenset når det handler om å flytte luft. I Transpuls 1500 finner vi et stort 15 "element med en dobbeltviklet oppheng. Alle detaljer er tatt hensyn til med tanke på kassevolumet og begge de fremoverrettede og avstemte bassportene, som arbeider i hva Magnat har døpt til CRA (Controlled Refleks Alignment). Til tross for det store elementet så spiller det både dypt og svært nøyaktig. For å få får den store kon bevegelsen er en kraftig forsterker med høy dempefaktor uunnværlig.

Mellom registret er optimert for sitt arbeidsområde og har derfor en helt lukket kurv. Opphenget er dobbel-falset for å kunne flytte mye luft med en lineær Slaglengde. Både basestasjon og mellom registre arbeider med en fasekorrigert deling på 12 dB/oktav.

I det øverste frekvens området finner vi en spesiell konfigurasjon. Akkurat som mange studio høyttaler så har Magnat lagt seg på en horn konstruksjon. Men her finner vi ikke en, uten to, drivers montert i en hornmunn, en teknikk kalt "Double Compression Horn". Dette gir både høyere lading og bedre kontrollert spredningsmønster. Står høyttaleren mer bredt fra hverandre, så anbefales en lett invinkling mot lytteposisjon for å unngå å miste fokus og perspektiv i lyd på bildet. Diskanten arbeider med en deling på 18 dB/oktav.

Transpuls 1500 har en meget høy følsomhet på 95 dB, noe som gjør dem til en utrolig effektiv konstruksjon. En vanlige høyttalere på 89 dB må alltid-uansett lydnivå-fire ganger så mye effekt for å spille like sterkt!
Impedanskurven er veldig jevn, noe som gjør at høyttalerne passer like godt med en digital som analog transistor forsterker, eller hvorfor ikke en god rørmodell!? Her bestemmer egen smak og behag hva du matcher Transpuls 1500 med.

Uansett, så kan vi love mange koselige lyttestunder i sofaen!

Les mer Skjul
 • (5) anmeldelser
 • Vurderinger
  Under kan du sette en vurdering på en skala fra 0-5. Hvis du vil kan du også skrive en kommentar til vurderingen du har valgt å gi artikkelen.
  Navnet ditt vil vises som avsender.
  Rune Johansen 2021-12-21
  Fantastisk høyttaler! Spiller utrolig livlig, suveren klarhet og ikke minst trøkket i mellomtone og spesielt nedover fra den store bassen i bunn. Bør nok parres med en kraftig forsterker for å få ut potensialet denne har i seg, selv med høy følsomhet. Dette gjelder jo egentlig alle høyttalere. Spiller fint med kun 20cm avstand til veggen bak, trenger lite til ingen ingen toe-in, og sitter man nært høyttaler så bør den vinkles et par cm opp i fronten. Oppsummert, disse spiller irriterende og faktisk uforskammet bra! -Her snakker vi lett Klipsch Forte IV lyd for brøkdel av prisen. Og det uten den karakteristiske lydbilde av horn.
Rask leveranse 60 dagers åpent kjøp Priser er inklusive fortolling og Norsk moms
 • Spesifikasjoner
  • Produsenter: Magnat
   Bass: 15- tommer
   Diskant: Dubbla 1 tommer horndiskanter
   Mellomtone: 6.5- tommer
   Følsomhet: 95 dB
   Effekt (RMS): 250 Watt
   Makseffekt: 500 Watt
   Frekvensomfang: 16 - 35.000 Hz
   Impedans: 43929 Ohm
   Farge: Tre
   Vekt: 37 Kg
   Dimensjoner(BxHxD): 514 x 1000 x 385 mm
   Enhet: Par
  • Om merkevaren
  • Magnat
  • Du har nylig sett på
  • Lignende produkter
  • Produkter relatert til historien din
  • Prishistorie
  • Manualer/Dokument
  • Anbefalt tilbehør
  Logg inn