- Treveis gulvhøyttaler med doble 8" basser
- Metallelement gir en detaljrik og dynamisk gjengivelse
- Klassisk look med trekabinett
Niderlauken er ikke verdens navle. Men Canton er likevel stolte over hovedkontoret sitt midt i det tyske fjellområdet Taunus og langt borte fra all forstyrrende ulyd, der de konsentrerer seg fullt og helt om arbeidet og å nyte vår verden. «Pure music» har vært Cantons motto fra starten. Han var en av de første, og han er like engasjert i dag. Bedriftens grunnlegger Günther Seitz har ledet bedriften i mer enn 40 år og har en enkel og tydelig filosofi: «Målet med produktene våre har alltid vært å gi mange mennesker muligheten til p oppleve god musikk.»
Dagens moderne Ergo-serie
Den klassiske Ergo-serien, der de første modellene ble lansert i 1981, har fortsatt samme navn og arv, men rent teknologisk er dagens modeller av en helt annen kvalitet. Designen og formen på kabinettene brukes fortsatt, men element og filter er den aller nyeste teknologien fra Canton. De siste årtiene har det blitt investert veldig mye i datateknologi og laboratorier, med sofistikerte dataprogrammer for fysikk, magnetisme og akustikk i en høyttalerkonstruksjon. Stadig flere avanserte måle- og testprosesser har blitt utarbeidet i forbindelse med vurdering og finjustering av nye høyttalerdesign. Gjennom dette kan Cantons ingeniører lage en høyttalerkonstruksjon på datamaskinen og forutse hvert aspekt innen atferd og gjengivelse med unik presisjon. Dermed kan de friere eksperimentere med ny teknologi og nye ideer, i trygg forvissning om at produkte tnesten kommer til å oppføre seg som datamodellen.
Vento var den første serien som brukte denne kunnskapen og teknologien, og Ergo, der hvert aspekt av konstruksjonen, som valg av drivere, delefilter og kabinett, har blitt utviklet av nøyaktige dataprogrammer. Så med den nyeste og mest moderne Ergo-serien har Canton presset grensene litt!
Alle Ergo-modellene, bortsett fra subbassen og stativ- og veggmodellene har gullbelagte bi-wire/bi-amp-terminaler av høy kvalitet. Til gulvmodellene medfølger det spikes, som gir et mer stabilt fundament for høyttalerne å stå på, med bedre lydegenskaper og lykkeligere naboer, siden bassen ikke transporteres like mye via gulvet.
Førsteklasses elementløsninger
Ergo-serien bruker en finslipet versjon av firmaets eksklusive aluminium-mangan-diskant, som gjennom disse metalllegeringene får en ekstremt lett og stiv struktur med enestående effekttoleranse og spredningskarakteristikk.
Mellomtone- og basselementene i Ergo-serien er modifiserte versjoner av Cantons tidligere meget vellykkede forsøk med aluminiumkoner. Med denne serien har de begynt med et større element enn 7" med nettopp aluminiumskon, der toppgulvmodellen Ergo 690DC har 8" basselement og subbassen Ergo AS650.2 har et 12" subbasselement.
Wave-teknologien
Canton har lenge foretrukket aluminium på grunn av den meget fyne lydkarakteren, takket være den høye styrken, lave vekten og motstand mot deformasjon ved store slaglengder.
Med Wave-teknologien, som teknisk sett forklares gjennom at det synlige fremre opphenget, de såkalte omkretsene, settes i bevegelse av konens vibrasjoner. Denne energien absorberes delvis av omkretsen og kastet delvis tilbake til membranen. Dermed kan ressonanser oppstå som forfalsker originalklangen. Omkretsens form og materiale påvirker dessuten systemets mulige slag og dynamiske atferd. Gjennom målrettede datasimuleringer har Canton lykkes med å optimalisere alle egenskapene til omkretsen gjennom en spesiell formgivning. Wave-omkretsen med mange kurver viser færre partialvibrasjoner ved høyere frekvenser og gir vesentlig større slag. Til tross for det høyere mulige grenselydtrykket oppstår det derfor betydelig færre klangforfalskninger enn ved bruk av konvensjonelle omkretser.
Kort sagt, og på et forståelig språk, kan vi si at dette muliggjør en lang slaglengde uten at konene beveger seg sidelengs og skaper unødvendig forvrengning.
«DC»
Hvis du lurer på hvorfor det står «DC» i navnet på Ergo690, så det står for Displacement Control. Dette er en liten krets som hindrer at basselementene reagerer på ikke-hørbare subfrekvenser under 20 Hz. Konvensjonelle høyttalere, uten DC-teknologien, får et høyt nivå av uønsket harmonisk distorsjon siden de forsøker å utfordre fysikkens lover og elementene derfor får en dramatisk større ikke-lineær slaglengde. For eksempel er en 15 Hz tone hørbar, men denne tonen kommer med uønskede overtoner ved 30, 45, 60, 75 Hz. Dette sløser med energien og skaper forvrengning som gir en mer dempet og utydelig basskarakter. Så med DC-teknologien unngår man denne problematikken.
Førsteklasses filterløsninger
Delefilteret er ikke en «problemløser», men en del av lydgjengivelsen. Alle komponenter velges under veldig strenge toleranser på 5 % og går gjennom grundige tester. Alle kondensatorer og spoler har lav resistans, stabil mekanisk kobling og håndterer store mengder strøm.