Reportasje

Blogg
Kitsystem - Bedre og bredere lydbilde

Kitsystem - Bedre og bredere lydbilde

Kitsystem, komponentsett eller frontsett, kjært barn har mange navn. Hva er egentlig et kitsystem og hva er forskjellen på 2 og 3-veis system? Det er nøyaktig det vi skal kikke nærmere på i dag!


Hva er et kitsystem?

Et kitsystem består som oftest av to eller tre par høyttalere og et delefilter, der alle komponenter har sin oppgave og arbeidsområde. Mange biler i dag kommer originalt med kitsystemer, der de har høyttalere i fremdørene, A-stolpe og (eller) i dashbordet.2 eller 3-veis, hva er forskjellen?

Et klassiskt 2-veis system består av et par diskanter og et par midbasser. Ikke så ulikt en koaksialhøyttaler, men til forskjell fra koaksialen så er diskanten og midbassen to separate komponenter. Et kitsystem gir generelt et bedre lydbilde enn et par koaksialhøyttalere ettersom de ulike komponentene ikke sitter på samme sted og kan derfor skape et mer dynamisk lydbilde.

Et 3-veis system består av 3 par høyttalere og er ikke like vanlig som et 2-veis system. 3-veis system består av et par diskanter, mellomtoner og et par basshøyttalere. Dette skaper en enda større dynamikk i lydbildet ettersom fordelingen og posisjoneringen av de ulike frekvensene er fordelt på flere høyttalerelementer. Det er verdt å merke seg at basshøyttaleren ikke erstatter en basskasse pga. element størrelse, effekt og at en bildør ikke oppnår samme kassevolum.

De mest vanlige plasseringene på høyttalerne i et 2-veis system er midbass i dørene og diskant i A-stolpe eller dashboard. I et 3-veis system sitter som oftest basshøyttaleren ganske langt ned i døren, og mellomtonen sitter høyere opp i døren eller i dashbordet avhengig av hvor diskanten er plassert, den kan være plassert i A-stolpen eller i dashbordet.

Delefilteret i et kitsystem hjelper høyttalerne med å spille på rett frekvenser for at de ikke skal bli ødelagte og gi deg den beste lydopplevelsen. Dette fører også med seg at om du ikke har et originalt kitsystem i bilen, enkelt kan bruke de originale høyttaler kablene som går til fronthøyttalerne på inn terminalene og deretter legge høyttalerkabel ut  til elementene i kitsystemet. Man kan også drive et kitsystem via en fullrange forsterker med flere kanaler og deling.


Hvilket kitsystem skal jeg ha i min bil?

Hva som passer i akkurat din bil kan variere veldig, om man allerede har et kitsystem originalt og man enkelt ønsker en oppgradering er det enkleste å finne ut hvor mange komponenter det er i systemet og hvilken størrelse de har og deretter kjøpe seg et kitsystem som passer inn. Om det ikke eksisterer et kitsystem i bilen må man regne med litt modifisering av eventuelt dører og A-stolpe eller dashbord.

Vi kan varmt anbefale kitsystemer fra GAS og Morel. GAS Silver 6,5” eller 5,25”. Silver kitsystemene leverer en bra lyd til en pris som ikke tar rotta på budsjettet så du også kan kline til med en aktiv eller passiv basskasse.
Om du er mer typen som kun vil ha det beste og har et større budsjett bør du ta en titt på kitsystemene fra Morel. Morel er i en egen liga når det kommer til billyd, her snakker vi avansert teknologi og kvalitet. Det er en grunn til at super og hyperbiler leveres med lydsystemer fra Morel!

Tips! Et profftips fra oss, siden dørtrekket som oftest må av når man bytter høyttalere i bildørene er å lydisolere. Her kan vi anbefale Silent Coat Startkit, et sett holder til en dør.
Om du vil gå litt lengre og lydisolere hele bilen har vi et stort sortiment med dempemateriale fra Silent Coat og CTK.

Som alltid er vår vennlige kundeservice her for deg om du har spørsmål om hva som passer deg og din bil, ingen spørsmål er for store eller små!

Kommentarer

No comments
Bli den første til å kommentere:
Navn:
E-postadresse (publiseres ikke):
Oppgi kode: Rwky7K (anti-spam)
 Bloggmeny
Kategorier

Nyeste

Siste innlegg
Logg inn