Reportasje

Blogg
Apple CarPlay, slik fungerer det!

Apple CarPlay, slik fungerer det!

Apple CarPlay slippes i 2014 og var en enkel løsning på et komplisert problem: hvordan kontrollerer du bilens underholdningssystem på en trygg og sikker måte? Apple kom med en simpel, men genial idé! Koble inn telefonen med en USB-kabel til din stereo og tilby føreren en forenklet variant av telefonens grensesnitt. Så du kan fokusere på veien foran deg, men enda komme til kontakter, få opplest SMS eller bytte låt.

CarPlay var litt begrenset i starten når det kom, men hver september -  når Apple slipper en oppdatering til sitt operativsystem iOS - kommer det forbedringer og nye finesser.

Det ble raskt stor interesse rundt CarPlay, og det første året rullet et par biler ut på markedet. Pioneer, Kenwood, JVC og Alpine var raske med å tilby CarPlay i utvalgte ettermarkeds enheter. Tilbudet av enheter som har støtte for funksjonen, sammen med Android Auto, har fortsatt å vokse. Over årene har prisen gått ned og nå finnes det flere prisgunstige bilstereoer med finessen på markedet.

Å installere en ny stereo i bilen er en enkel måte å få en eldre bil å føles som ny - nesten som den rullet ut av fabrikken på nytt. Hos BRL finner du et stort utvalg av installasjonskit og andre deler som behøves for å bytte stereo. Monteringen er ikke komplisert og tar ikke lang tid.

De seneste årene har det hendt en hel del, heng på så forteller vi mer!

Hva er Apple CarPlay?

CarPlay gjør bilreisene litt morsommere, kan man si. Apple har baket inn stemme assistenten Siri i opplevelser, så hun kan lese opp dine SMS for deg (som du kan svare på med din stemme!), legge ting til kalenderen eller ringe en venn.

Navigasjonen er en annen, stor fordel. Slå inn adressen du vil reise til (med stemmen, om det ønskes) og la din bilstereo vise veien. Den innebygde Kart appen er forvalgt som navigasjons app, men etter iOS 13 kan du la Google Maps eller Waze vise deg veien. Nytt siden iOS 13 er også et oppdatert grensesnitt som gir deg oversikt og kontroll over hvor du er og musikken som spilles.

Visste du at Norge har vært heldige? I skrivende stund er det bare 36 land i verden som har støtte for CarPlay.


Trådløs Apple CarPlay

Å koble seg til bilstereoen med USB-kabel er kanskje den vanligste løsningen, det har også begynt å komme bilstereoer som tilbyr trådløs CarPlay. Det her er en kraftig løsning, som innebærer at CarPlay starter når bilen starter. Det lar deg slippe å røre telefonen når du setter deg i bilen.

Om du allerede har CarPlay, så kan du gjøre det trådløst med en adapter fra re-STREAM! Koble inn den smarte adapteren i stereoens USB-uttak og aktiverer Apple CarPlay i både bil og telefon -  det er ikke mer enn det. Nå har du Apple CarPlay trådløst. Ingen montering kreves, nå slipper du helt og holdent og krangle med USB-kabler!

Tips og Triks!

Om du tar en skjermdump når du er koblet til en stereo med Apple CarPlay så tar du bilde av både telefon og stereo samtidig.

Vil du organisere dine apper? Gi til innstillinger > Generelt > CarPlay i telefonen for å tilpasse både plassering og hvilke apper som synes på CarPlay-hjem skjermen!

Bruk Siri til å starte navigasjon, diktere/sende en SMS eller ringe noen! Se i manualen til din kabelsats for rattstyring for å se hvilken rattknapp du skal holde inne for å starte Siri. Om du har en nyere kabelsats da kan også “Hei Siri! fungere, still inn disse finessene i Siri-innstillingene i telefonen.

Kommentarer

No comments
Bli den første til å kommentere:
Navn:
E-postadresse (publiseres ikke):
Oppgi kode: gUyE4g (anti-spam)
 Bloggmeny
Kategorier

Nyeste

Siste innlegg
Logg inn