Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par

Flaggskipet i Reference-line 2018.
Artikkelnr: 288R820F
23
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par i gruppen Lyd til hjemmet / Høyttalere / Gulvhøyttaler hos BRL.se (288R820F)
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par
Klipsch R-820F gulvhøyttaler, svart par

Kampanje

Ekskl. moms
12990 kr / 9990 kr
Du sparer  3000 kr (23%)
Antall: 
Legg i handlevognen
Legg i handlevognen
Lagerstatus
Leveringstid 1-4 arbeidsdager

Beskrivelse

Klipsch R-820F er toppmodellen i Reference-serien 2018, og en kraftig skapelse. Som vanlig med Klipsch konstruksjoner så er følsomheten skyhøy, hele 97 dB. En videreutviklet diskant med hornlading skaper, sammen med doble 8" elementer, et lydbilde med oppløsning, innlevelse og maksimal dynamikk. Sammenlignet med forgjengeren R-28F har man gjennomarbeidet det meste til enda høyere lydperfeksjon.

 • Gulvhøyttaler med dynamikk i særklasse
 • Hornladet Tractrix-diskant og doble 8" element
 • Følsomhet på hele 97 dB
 • Oval bassport med Tractrix-lading

You can buy happiness. Det er kobber og sort.
Den amerikanske hornpioneren Klipsch har sluppet 2018-generasjon av Reference-serien. Endringene er både kosmetiske, men fremfor alt lydmessige, hvor de nesten startet fra scratch og designet om sin nye høyttalerserie. Som vanlig når Klipsch slipper noe nytt så er ikke forskjellen subtil men riktig solid. Dagens generasjon Reference er finslipet til maks.

Man bruker samme materialvalg til elementene, men de er videreutviklet til større perfeksjon. De hornkoblede diskantene har fått både en større Tractrix-hornmunn og en ny faseplugg. Opphenget har en teknologi som ble utviklet i forbindelse med deres High End-serie Palladium, kalt LTS (Linear Travel Suspension). Nytt er integrasjonen av Kapton til opphenget, som er et utrolig lett og stivt materiale. Alt dette sammen gir en diskantmembran som kan spille både mer oppløst, klart og med lavere forvrengning.

Samtlige av modellene i Reference-serien er rene 2-veis konstruksjoner. Deretter alle generasjoner tilbake – også når dagens Reference heter Synergy og Icon-så har Klipsch stolt på element med IMG-kjegler (Injection Molded Graphite). Dette er elementer som spiller eksemplarisk til en overkommelig produksjonskostnad. De har oppnådd både en lett kjegle (for en rask fargegjengivelse) samtidig som den er stiv (for en enestående fin bassytelse). Elementet tar altså på seg arbeidsoppgaven med stort ansvar. I en 2-veis konstruksjon får elementet egentlig doble oppgaver der det både skal kunne gjengi en kraftig og dyp bass samtidig som separasjonen må være stor nok for å matche overgangen til horndiskanten på en overbevisende måte. Om Klipsch har lyktes med dette? Tja, hva tror du selv?!

Pissing off the neighbors
En hornladet diskant har en utrolig fin oppløsning og dynamik som få av konkurrentene matcher. Men det gjør at kravene blir enda større på basselementene. Klipsch utviklet en nytt bassport-teknologi til forrige generasjonen, den finere Reference Premiere-serien som nå har blitt integrert til dagens Reference. Porten har en spesiell åpning for å håndtere rikelige mengder med luftstrøm og er perfekt avstemt med kabinettets volum. Døpt til Tractrix-port så klarer Reference-modellene å flytte enda mer med luft. Noe som gir en enda større live-følelse til lyden, men til naboenes store fortvilelse. 

Modellene har fått en slankere form med magnetfestede griller og en mer ripefast, vinylfolie med struktur.Mannen med en egen filosofi. Arven lever videre.
Paul W. Klipsch startet sitt firma i 1946 i Hope, Arkansas ved lanseringen av den i dag legendariske, fullt hornladede Klipschorn - som enda i dag finnes i produksjonen! Paul's filosofi var å kunne gjenskape live-musikk via en høyttaler. For å oppnå dette, da det startet, måtte man stole på (effektsvake) rørforsterkere og store høyttalere med hornlading. Et kjent sitat fra Paul er: "What the world needs is a good 15 Watt amp"
Denne genistreken holdt han på gjennom hele sin levetid på hele 18 patent - imidlertid relaterte ikke alle til lyd. I senere år ble Paul også en pioner da han som hittil eneste medlem fra hifi-verdenen ble innvalgt til "Science and Engineering Hall of Fame", der han deler celebert sammen med to andre medlemmer – intet mindre enn Alexander Graham Bell og Thomas Edison!
Paul la sin tro til fire grunnfilosofier ved skapingen av en høyttaler, noe som Klipsch enda gjør i dag, mange år etter Paul's bortgang.

 • Jo høyere virkningsgrad, desto lavere forvrengning - mindre behov for effekt gir lavere bevegelse på høyttalerelementene
 • Større dynamikkomfang oppnås ved den høye virkningsgraden
 • Hornets kontrollerte spredning minimerer romrefleksjoner
 • En rakere frekvenskurve oppleves takket være den kontrollerte spredningen

Les mer Skjul
 • () anmeldelser
 • Vurderinger
  Under kan du sette en vurdering på en skala fra 0-5. Hvis du vil kan du også skrive en kommentar til vurderingen du har valgt å gi artikkelen.
  Navnet ditt vil vises som avsender.

  This product doesn't have any reviews.

Rask leveranse 60 dagers åpent kjøp Priser er inklusive fortolling og Norsk moms
Logg inn